Zdrowe przekąski – rollsy z łososiem

salmon rolls 150x150 Zdrowe przekąski   rollsy z łososiem

Zdrowe przekąski na każdą imprezę

Znudziły Was już chipsy i paluszki, które zawsze pojawiają się na stole, gdy idziecie na imprezę, domówkę, piwo do znajomych? Myślimy, że odżywiamy się zdrowo, staramy się unikać ciężkostrawnych i tłustych potraw, ale wydaje nam się, że przekąski to coś zupełnie innego, mniej groźnego. Przecież zawsze jemy tylko troszeczkę.:) Jednak zdrowe przekąski, to także bardzo ważny punkt naszego sposobu odżywiania się czy diety. Alkohol w połączeniu z tłustymi zakąskami, to podwójna dawka trunków dla naszej wątroby, dlatego spróbujmy znaleźć coś zdrowszego. Mam dla Was dzisiaj doskonałą propozcyję, która przypadnie do gustu wszystkim biesiadnikom. Nadające się na każdą okazję, szybkie do przygotowania – rollsy z łososiem.

Rollsy z łososiem – zdrowe przekąski dla wszystkich imprezowiczów

Przygotowanie rollsów z łososiem zajmuje naprawdę niewiele czasu i wymaga jedynie odrobinę umiejętności, co powinno zachęcić nawet najmniej uzdolnionych kucharzy. Prosty sposób wykonania, niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd. Pięknie prezentują się na stole i zachęcą nawet najbardziej zagorzałych przeciwników łososia. Sprawdzone również na dzieciach :) Czy nadal zastanawiacie się, co postawić na stół, gdy goście wpadną z wizytą? Wypróbujcie zdrowe przekąski z łososiem, a zapewniam, że jeszcze nie raz zagoszczą na Waszym stole. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i życzę udanych imprezek!

Pati

Ingredients

  • Ciasto na naleśniki:
  • 150 g mąki
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • woda mineralna lub zwykła woda
  • masło lub olej roślinny do smażenia
  • 2 opakowania wędzonego łososia
  • serek śmietankowy lub ziołowy
  • Prep time: 15 minut
  • Servings: 5/10 osób
  • Difficulty: easy

Directions

Najpierw przygotowujemy naleśniki, przepis na ciasto jest na około 10 naleśników. Do mąki dodać jajko, mleko, sól. Zmiksować i odstawić na około 20 minut. Przed smażeniem, dodać do masy wody - 1/2 szklanki. Smażyć naleśniki z obu stron. Następnie smarujemy naleśniki serkiem śmietankowym (ziołowym, w zależnośći od gustu) i na to rozkładamy platy łososia. Całość zawijamy tak, żeby powstały długie rollsy. Wkładamy na jakiś czas do lodówki. Tuż przed wystawieniem na stół, wykładamy i kroimy na niewielkie kawałki - tak by powstały małe "ślimaczki". Przystrojenie i ułożenia na talerzu w zależności od poziomu kreatywności twórców :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Loading ...

Sorry :(

Can't connect ... Please try again later.

Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusCheck Our Feed